In 4 stappen een droogbloemenkrans maken

In deze blog leggen we in vier stappen uit hoe je zelf een bloemenkrans maakt van 30 cm. Om te beginnen, zoek je eerst een mooi DIY pakket uit die past bij jouw interieur. Het bloemenpakketje bestaat uit verschillende soorten droogbloemen.

Dit heb je nodig:

  • IJzerdraad (zit in het doosje)
  • Schaar
  • Tangetje

Stap 1: Verdelen
De krans bestaat uit 5 kleine boeketjes. Bewaar het stukje jute touw dat om het pakketje zit voor de afwerking. Verdeel de haver, tarwe en brem over 5 bosjes. Takjes brem mogen los van elkaar gehaald worden, zodat de boeketjes even vol worden. Vul de bosjes aan met de rest van de bloemen.

Stap 2: Binden
Schik de grassen en de bloemen en maak er een boeketje van. Plaats de strobloemen onder aan en bind het ijzerdraad dicht op de bloemen twee keer om het boeketje. Doe dit bij alle 5 boeketjes. Knip de stengels vervolgens iets korter. Let op: knip ze niet te kort. De stengels zorgen straks voor extra stevigheid op de krans.

Stap 3: Krans
Leg de 5 boeketjes eerst op de krans om de positie te bepalen. Werk van boven naar beneden tegen de klok in (zie pijl). Tevreden? Bind dan het 1e boeketje op de krans (over het ijzerdraad van het boeketje). 

Pak vervolgens het 2e boeketje en plaats deze op de krans. Neem de stengels van boeketje 1 mee. Dit zorgt voor extra stevigheid. Belangrijk: bind de boeketjes niet te dicht op elkaar. Begeleid de bloemen en bind vast.

Bind nu boeketje 3, 4 en 5 op de krans.

Stap 4: Afwerking
Bind om het 5e boeketje het jute touw over het ijzerdraad heen. Bloemen en grassen die nog uitsteken kunnen met een klein ijzerdraadje vast gezet worden. En klaar is je bloemenkrans!